Lista cu cele mai periculoase E-uri

Detalii si liste despre cele mai periculoase E-uri existente
User avatar
Diana
Posts: 72
Joined: Tue Dec 14, 2010 6:00 pm
Location: Constanta

Re: Lista cu cele mai periculoase E-uri

Post by Diana » Thu Jan 13, 2011 10:35 am

Despre E330 am aflat si eu din destul de multe surse ca nu e chiar asa periculos pe cat se spune. Si l-am scos de pe lista "neagra".
De aceea e foarte bine sa avem acea listuta cu cele periculoase cu adevarat cand mergem la cumparaturi, sa nu mai fim speriati.
Cel mai periculos , cred eu , este E621 - monosodiu glutamat, care in afara de efectele toxice asupra organismului, produce acea placere a gustului care duce catre dependenta. E foarte greu sa-l evitam , este in foarte multe produse , dar nu imposibil.
Viitorul unui om, ca si al unei lumi, se construieste , nu (doar) se viseaza

earth
Posts: 132
Joined: Wed Dec 15, 2010 2:56 pm

Re: Lista cu cele mai periculoase E-uri

Post by earth » Wed Jan 19, 2011 1:25 am

eu cred ca toate E-urile sunt potential periculoase

pentru ca nu sunt naturale ... sunt substante chimice de sinteza

chiar daca teoretic acidul citric din plante si sarea de lamaie au aceeasi formula chimica ... nu sunt la fel

exista reactie chimica cu randament 100% ... sau la obtinerea unui compus "identic natural" mai raman si componente initiale sau intermediare ... pe langa cel final?

apa din fructe ... este identica cu apa de la robinet?


si mai ales, exita studii care sa compare substantele naturale cu cele obtinute prin sinteza?

kalimera
Posts: 4
Joined: Sat Apr 02, 2011 9:09 am
Location: Pitesti

Re: Lista cu cele mai periculoase E-uri

Post by kalimera » Sat Apr 02, 2011 10:39 am

salut prieteni ! referitor la prezenta aditivilor, a compusilor chimici, a vitaminelor si proteinelor sintetice, in alimente. faptul e ca cele artificiale, sau ,,identic naturale " - ce sunt de fapt copiate, contrafacute chimic, sunt nocive, iar nu cele care in mod natural se gasesc in produsele de origine animala sau vegetala- crescute la randul lor natural si fara adjuvanti sintetici , aceste sunt bune, consumate in orice cantitate, caci e o vorba : natura se pricepe mai bine !din dorinta de profit si cresterea productiei de alimente s-au introdus din abundenta fel de fel de chimicale ! banalul acid citric, numit si sare de lamaie, natural e o vitamina ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatie! produsul sintetic E-ul acid citric e extras printr-un procedeu laborios din melasa fermenta tratata, colorantii chimici nu au nimic in comun cu colorantul natural prezent in fructe si legume, de multe ori o leguma sau un fruct specificat intr-un produs, se regaseste intr-un procent infim in produsul, care doar ii poarta numele, si de multe ori prezenta lui e doar poza de pe eticheta ! la fel si multe produse lactate, ingrosate si facute cremoase cu diversi lianti chimici, si mai ales amidon, ( poate fi detectat prin testarea cu iod ,care ii da o culoare albastra !) asa ca mie mi oroare cand citesc lista lunga ,( ca un pomelnic ) a compozitiei unei cutii de pateu, a unei ciocolate, sau a altui amalgam chimic, dar bine mirositor, si ambalat sclipicios, la care i se face reclama ca e cel mai cel !

slvtel
Posts: 18
Joined: Wed Aug 31, 2011 10:52 pm

Re: Lista cu cele mai periculoase E-uri

Post by slvtel » Sat Feb 18, 2012 8:02 pm

Despre "E330 și clinica de oncologie din Düsseldorf", punctul de vedere al Autorității Agriculturii și Industriei Alimentare din Cehia, Czech Agriculture and Food Inspection Authority (CAFIA) este următorul:

sursa: http://www.szpi.gov.cz/en/docDetail.asp ... &nid=11478
citat:
"The leaflet contains meaningless and misleading misinformation that has no expert-based foundation. Although its author is said to be the Pediatric Oncology Clinic of the University of Düsseldorf, its author is in fact unknown and the Clinic does not recognize the leaflet.
...
The author probably linked information that this acid in live organisms enters the Krebs cycle with German word for cancer – krebs.
This connection is, however, total nonsense and gives evidence of author’s incompetence.
"
traducere:
"Scrisoarea conține dezinformări lipsite de sens care nu au susținerea vreunui expert. Deși se spune că autorul ar fi Clinica de Oncologie Pediatrică a Universității din Dusseldorf, autorul este defapt necunoscut iar Clinica nu confirmă scrisoarea.
...
Autorul a făcut probabil conexiunea dintre faptul că acest acid în organismele vii intră in ciclul Krebs, cu cuvântul pentru 'cancer' din limba germană - Krebs.
Conexiunea este defapt lipsită de sens și arată evident incompetența autorului.
"

traducere cu Google translate:
http://translate.google.com/translate?s ... 78&act=url

traducerea cuvântului 'Krebs' cu Google translate:
http://translate.google.com/?q=krebs&oe ... e|ro|Krebs
http://translate.google.com/?q=krebs&oe ... e|en|Krebs

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest